Social

#Harvey Ball #Smile Day #ziua internationala a zambetului

Azi e Ziua Internationala a Zambetului! Tu o sarbatoresti?

De 7 ani, prima zi de vineri a lunii octombrie este cunoascuta ca Ziua Internationala a Zambetului! “Sarbatoarea” a fost initiata de catre americanul Harvey Ball, “parintele” imaginii “fetei zambitoare” (smiley face), in 1963!


Harvey Ball a realizat aceasta imagine pornind de la premisa ca toti oamenii ar trebui sa acorde o zi dintr-un an pentru a zambi, a face gesturi frumoase si a-i face pe altii sa zambeasca, potrivit worldsmileday.com.

Ziua Mondiala a Zambetului a fost marcata pentru prima data in 1999, in orasul natal al lui Harvey Ball, Worcester. Tot in acelasi an, Harvey Ball a fondat si World Smile Corporation, care avea sa fie sponsorul anual al evenimentului international. Fundatia Harvey Ball World Smile, creata dupa decesul lui Harvey Ball, in 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zambetului.

In numeroase orase din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud, se organizeaza in fiecare an manifestari care includ spectacole cu clovni, picturi pe fata, prezentari de povesti, teatru de papusi, concursuri de baloane, manifestari care sa starneasca zambete etc.

Organizatorii incurajeaza, de asemenea, pe toata lumea sa faca fotografii sau video-uri de la evenimentele locale organizate cu ocazia Zilei mondiale a zambetului si sa le posteze pe retelele de socializare cu tag-ul World Smile Day.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea