Social

#constantin si elena #onomastica #sarbatoare constantin si elena

Azi e mare sarbatoare. 1,8 milioane de romani isi serbeaza onomastica

Atat ortodocsii, cat si catolicii ii serbeaza azi pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, datorita carora crestinismul a devenit religie recunoscuta in Imperiul Roman. Sfanta Elena este cunoscuta si venerata pentru descoperirea, potrivit Traditiei, a Sfintei Cruci de pe dealul Golgotei.

Potrivit Ministerului Administatiei si Internelor, peste 1.800.000 de romani isi serbeaza onomastica in aceasta zi. Cele mai multe femei se numesc Elena, Ileana si Lenuta, iar printre barbati numele cele mai des intalnite sunt Constantin, Costel si Costin.

Pentru aceasta zi exista o multime de obiceiuri si superstitii. Astfel, cei mai multi agricultori nu lucreaza de Sfintii Constantin si Elena pentru a evita pagubele aduse holdelor de pasarile cerului. In unele regiuni ale tarii este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, deoarece, in popor, se vorbeste ca tot ce se seamana dupa aceasta zi se va usca. Printre cei care au vita de vie ziua mai este cunoscuta si drept "Constantin Graur", zi in care nu se lucreaza pentru ca exista superstitia ca daca vor munci, graurii le vor distruge strugurii.

Foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea