Social

#certificat verde #avocatul poporului

Avocatul Poporului despre obligativitatea certificatului verde pentru accesul in restaurante: "Suntem unicat"

Avocatul Poporului Renate Weber sustine ca ”certificatul verde, practic, nu mai exista in Romania” din cauza diferentelor rezultate in urma restrictiilor decise de Guvern. Aceasta sustine ca certificatul verde „nu mai exista” pentru ca cei testati pentru COVID-19 nu mai au acces la aceleasi facilitati precum cei vaccinati, ceea ce reprezinta o discriminare, sustine Avocatul Poporului.

 

Reactia vine dupa ce Executivul a decis ca restaurantele, salile de sport si spectacole raman deschise pana la 50% din capacitatea maxima, in localitatile cu rata de infectare cu peste 6 la mie, pentru cei vaccinati sau trecuti prin boala, nu si pentru cei cu test negativ COVID.

"Cel mai evident lucru care iarasi ne face unicat in toata Uniunea Europeana este faptul ca certificatul verde, practic, in Romania nu mai exista. Din momentul in care ai scos posibilitatea testarii, asta inseamna intr-adevar discriminare, ca pana la acest moment, cata vreme lumea se putea testa, aveai de ales intre cele trei optiuni.

De aia si-au batut capul atata in Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre si asta este certificatul verde european. Cum numai in Romania el nu mai este in ordine?”, a declarat Renate Weber, la o televiziune de stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea