INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Avocatii trebuie sa-si denunte clientii care spala bani

Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg a luat ieri o decizie care da peste cap relatia avocat-client. Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg a decis ieri ca avocatii vor fi obligati sa informeze autoritatile despre tranzactii financiare sau imobiliare suspecte. Decizia Curtii a fost luata ca urmare a unui proces deschis de mai multe barouri de avocati din Belgia, care contestau unele prevederi ale Directivei europene privind prevenirea folosirii sistemului financiar in scopul spalarii banilor. Ei au considerat ca obligarea avocatilor de a informa autoritatile despre posibile actiuni de spalare de bani comise de clientii lor “aduce atingere in mod nejustificat principiilor secretului profesional si independentei avocatului". Curtea Europeana a respins aceasta obiectie , pe motiv ca masura nu se aplica avocatilor decit in cazul in care ii asista pe clientii lor la planificarea sau la realizarea anumitor tranzactii financiare sau imobiliare ori atunci cind actioneaza in numele si pentru clientul lor intr-o astfel de tranzactie. Aceasta se refera la situatiile in care avocatii functioneaza pe post de notari, la intocmiri de documente, nu si cind ii reprezinta in instante sau in Parchete. Hotarirea de ieri este obligatorie si pentru Romania, in virtutea Tratatului de aderare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea