Social

#avion SU-24 #avion doborat Siria #avion doborat #avion rusesc

Avion rusesc doborat in Siria de armata turca! Ce a spus Putin

Un avion rusesc a fost doborat de fortele militare ale Ankarei la granita dintre Siria si Turcia. Aeronava s-a prabusit intr-o regiune din Siria violent disputata intre opozitie si armata siriana. “Aeronava s-a transformat intr-o minge de foc”, a declarat un martor ocular. Pilotii au reusit totusi sa se catapulteze.


Ministerul Apararii de la Moscova a confirmat ca este vorba despre un avion rusesc, SU-24. Acesta ar fi survolat doar spatiul aerian al Siriei, afirma oficialii rusi. Insa Turcia considera ca spatiu aerian al sau si o zona de 8 kilometri in interiorul Siriei.

Potrivit al-Jazeera, unul dintre piloti a fost capturat de rebelii sirieni.

Premierul de la Ankara, Ahmet Davutoglu, a fost informat de incident. El la cerut diplomatilor turci sa se consulte cu NATO si ONU privind situatia, conform unui comunicat oficial.

CNN Turcia afirma ca avionul incalcase spatiul aerian turcesc si a fost doborat de fortele militare ale acestei tari. Reuters a aflat de la un oficial al armatei turce ca aeronava a fost avertizata inainte de a fi doborata de avioanele de vbanatoare F-16. Oficialul nu a putut preciza daca aparatul de zbor era rusesc.

Turcia ne-a injunghiat pe la spate, actionand ca un complice al teroristilor", a declarat Vladimir Putin, inaintea intalnirii de la Soci cu regele Iordaniei. Acesta a adaugat:  “Acest incident va avea consecinte serioase asupra relatiilor ruso-turce”.

Totodata, seful de la Moscova a mentionat faptul ca avionul a fost interceptat de aviatia turca cand era la 4 kilometri de granita Turciei. In plus, conform lui Putin, avionul urma sa atace tinte teroriste din regiunea Latakia.

Sursa foto: fdra.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea