Social

#vijelii #ploi # ploi torentiale

AVERTIZRE METEO! Cod galben de ploi torentiale si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica care va afecta 12 judete. Nici Capitala nu scapa de vremea rea, potrivit prognozei.

 

In intervalul 14 iunie, ora 12:00 - 15 iunie, ora 06:00, mai multe judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si local in Carpatii Meridionali si de Curbura, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si vijelii (viteze la rafala de 60...80 km/h) si pe alocuri grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...30 l/mp si izolat 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

 Ce se intampla in Bucuresti

Si Capitala se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea, fiind asteptate ploi torentiale, vijelii si grindina.

“Gradul de instabilitate atmosferica va creste, astfel ca vor fi perioade cu averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor putea depasi 10...20 l/mp si izolat 25...30 l/mp. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar cea minima de 16...17 grade.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea