Social

#avertizare de vreme rea #avertizare meteo #canicula #meteo #instabilitate atmosferica

Avertizare meteo! Disconfort termic accentuat si instabilitate atmosferica in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de disconfort termic accentuat si instabilitate atmosferica, valabila pentru toata tara, in perioada 15-16 iulie. 

“In intervalul mentionat disconfortul termic va fi ridicat, local, in regiunile sudice si sud-estice, iar vineri (15 iulie) si in cele vestice, astfel incat indicele de temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 33 si 36 de grade.
Vineri, local in regiunile nordice, nord-estice si centrale, iar sambata in cele sudice si sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi intensificari ale vantului, vijelii (viteze la rafala de peste 60...70 km/h), descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 20...30 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Capitala

In Bucuresti, pe 15 iulie, vremea va deveni caniculara dupa-amiaza, astfel incat si disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 16...20 de grade, cu cele mai scazute valori in zona preoraseneasca.

Sambata, 16 iulie, vremea va fi calduroasa, disconfortul termic se va mentine ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar dupa orele pranzului va creste probabilitatea pentru innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea