Social

#cod portocaliu de vreme rea #cod galben de vreme rea #avertizare meteo #ninsori #ploi #vremea #starea vremii

AVERTIZARE METEO! Cod portocaliu de vreme rea. Ce zone sunt afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari de vreme rea pentru urmatoarele 24 de ore. Sunt vizate fenomene precum ploi intense, vant puternic si ninsori viscolite. Iata care sunt zonele afectate, potrivit prognozei ANM.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul  04 ianuarie, ora 14:00 – 05 ianuarie, ora 08:00 intra in vigoare un cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene precum ploi abundente; intensificari ale vantului, ninsori insemnate cantitativ si viscolite la altitudini de peste 1700m.

„In intervalul mentionat, va ploua in toata tara, iar in vestul si nordul Olteniei, nordul Munteniei si sudul Banatului se vor acumula cantitati de apa care vor depasi local 25...35 l/mp si izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitatii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor predomina ninsorile, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea instensificari cu rafale, in general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Intensificari ale vantului vor fi si in Carpatii Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum si, local si temporar, in sudul, estul si centrul tarii, cu viteze de 45...55 km/h.”

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 04 ianuarie, ora 18:00 – 05 ianuarie, ora 08:00 intra in vigoare un cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate fenomene precum: viscol puternic si ninsori abundente in Carpatii Meridionali, la peste 1700 m altitudine.

„Pe crestele Carpatilor Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, cu rafale de peste 80...110 km/h, viscolind puternic si troienind zapada si determinand scaderea vizibilitatii sub 50 m.

In Carpatii Orientali si Meridionali va continua sa ninga si pe parcursul zilei de marti (5 ianuarie), dar in general slab cantitativ.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea