Social

#avertizare meteo #cod galben #cod portocaliu #vreme rea #ploi

AVERTIZARE METEO! Cod portocaliu de vreme rea

Dupa canicula revin ploile si vijeliile. Romania se afla, potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM) sub atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea. Va ploua torential, se vor semnala caderi de grindina, vijelii si descarcari electrice.

 

COD PORTOCALIU de vreme rea

In 7 iulie, ora 14:00 – 7 iulie, ora 22:00, este valabil un cod portocaliu de vreme rea in mai multe judete ale tarii. Sunt vizate fenomente de instabilitate atmosferica accentuata, cu ploi torentiale, vijelii si grindina.

„In sudul si estul Transilvaniei, in zona Carpatilor de Curbura, local in Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80...90 km/h), averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina.Cantitatile de apa vor depasi 35...40 l/mp si pe arii restranse 50...70 l/mp.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

Restul judetelor din tara se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea, astfel:

In intervalul 07 iulie, ora 12:00 – 07 iulie, ora 22:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica cu ploi, vijelii si descarcari electrice.

„In intervalul mentionat, in zonele montane, in Transilvania, Muntenia si Dobrogea instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.”, anunta ANM.

Iar in intervalul 07 iulie, ora 12:00 – 07 iulie, ora 22:00 sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului.

„In nord-vestul Transilvaniei, in vestul si sud-vestul Olteniei si in cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale, in general, intre 55 si 75 km/h.”, anunata ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea