Social

# cod portocaliu de viscol #avertizare meteo #scoli inchise viscol

Avertizare meteo! Cod portocaliu de viscol! Ce zone sunt afectate

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de tip cod galben de vreme rea, valabile in urmatoarea perioada. Sunt vizate intensificari ale vantului si viscol, in mare parte din tara.

COD PORTOCALIU de viscol

In intervalul 17 februarie, ora 12:00  – 17 februarie, ora 23:00, va intra in vigoare un avertisment de tip cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1700 m in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni.

„In intervalul mentionat, la altitudini de peste 1700 m, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni vantul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, zapada troienita si vizibilitatea foarte redusa.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de viscol

In intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 02:00, zona montana se afla sub atentionare de tip cod galben de viscol la altitudini mari si intensificari ale vantului.

„Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 70...80 km/h in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, iar seara si noaptea si in  restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vor depasi 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scazuta.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 7 februarie, ora 10:30 – 17 februarie, ora 23:00, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului care va afecta, in special, nord-vestul tarii.

“In nord-vestul tarii vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor depasi 55...65 km/h si izolat 70 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi temporar si in centrul, nord-estul si sud-estul teritoriului, cu viteze in general de 45...55 km/h.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea