Social

#canicula romania #vreme caniculara # canicula bucuresti #avertizare meteo #cod portocaliu #canicula

AVERTIZARE METEO! Cod portocaliu de CANICULA in Romania!

Este cod portocaliu si cod galben de canicula in Romania. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de tip cod portocaliu si cod galben de canicula. Temperaturile vor ajunge frecvent la 38 de grade Celsius, la umbra in mai multe regiuni ale tarii. 

 

COD PORTOCALIU de canicula

In perioada 29, 30 iunie si 01 iulie, va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de canicula persistenta si disconfort termic accentuat, care va afecta in special vestul tarii.  

“In zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) si vineri (01 iulie), valul de caldura va fi persistent in vestul, nord-vestul si local in centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor inregistra frecvent valori de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula in toata tara

In zilele de 29, 30 iunie si 1 iulie, intreaga tara se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula. Potrivit ANM un val de caldura, insotit de disconfort termic ridicat, se va stabiliza asupra Romaniei.

„In intervalul mentionat valul de caldura se va extinde si se va intensifica in toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 33 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Capitala. Temperaturi deosebit de mari

In perioada 29 iunie, ora 9:00 – 1 iulie, ora 21:00, Capitala se va afla sub atentionare de tip cod galben de canicula.

“In zilele de miercuri, joi si vineri (29, 30 iunie si 01 iulie) vremea va fi caniculara, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatura umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Vor fi temperaturi maxime de 34...36 de grade si minime de 18...21 de grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in dupa-amiaza zilei de vineri (01 iulie).”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea