Social

# cod galben si portocaliu de vreme rea #instabilitate atmosferica #avertizare ANM #cod galben #cod portocaliu #vreme rea # ploi torentiale

Avertizare meteo! COD GALBEN si PORTOCALIU de vreme rea! Care sunt zonele in care va cadea potopul

Romania este lovita astazi de fenomene meteo extreme. O mare parte din tara sa afla sub avertizare de tip cod galben si cod portocaliu de vreme rea, potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM). In urmatorul interval se vor semnala ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul: 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00 o mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea. Se vor semnala ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, local in Moldova, jumatatea vestica a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpatilor Orientali si local in Carpatii Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, pe alocuri descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 20...30 l/mp si pe arii restranse, 40 l/mp.

Vantul va avea temporar intensificari cu viteze in general de 45...55 km/h, iar in Carpatii Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici si pe durata scurta si in celelalte regiuni.

Vremea se va mentine in general instabila pana la sfarsitul saptamanii.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00, 12 judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea. Se vor manifesta fenomene precum ploi abundente, instabilitate atmosferica accentuata si intensificari ale vantului. Sunt afectate zonele din Dobrogea, jumatatea de est a Munteniei si cea mai mare parte a Moldovei.

“In Dobrogea, jumatatea de est a Munteniei si cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, va ploua abundent, se vor semnala descarcari electrice si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 25...35 l/mp si pe spatii mici 50...60 l/mp, iar prin acumulare se vor depasi 70...90 l/mp.

Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55...65 km/h si vor fi vijelii.”, avertizeaza ANM.

Sursa foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea