Social

#cod galben de vant puternic #vremea azi #vremea #starea vremii #vant puternic

AVERTIZARE METEO! Cod galben de vant puternic! Poate depasi 90-100 km/h la rafale

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta vreme rea pentru urmatoarele ore, in aproape toata tara. Vantul va sufla cu putere, iar la rafala poate depasi, pe alocuri, 90-100 km/h. In plus, in zonele deluroase si montane sunt asteptate ploi.

 

Ploi moderate cantitativ 

In intervalul 1 septembrie, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 23:00, sunt asteptate ploi moderate cantitativ in mai multe zone ale tarii.

“In zonele de deal si de munte, in regiunile nordice, centrale si local in cele vestice temporar va ploua si vor fi posibile descarcari electrice. Ploile vor avea si caracter de aversa, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si mai ales in zonele de munte izolat 30...40 l/mp.

Averse si descarcari electrice se vor semnala pe arii restranse si in regiunile estice.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 01 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 10:00 este in vigoare un cod galben de intensificari ale vantului, care poate atinge la rafala peste 90-100 km/h.

“In intervalul mentionat, in zona montana vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste, in special ale Carpatilor Meridionali si de Curbura, temporar rafalele vor depasi 90...100 km/h.

Local in Oltenia vor fi perioade in care rafalele vantului vor avea viteze in general de 60...65 km/h, in special pe parcursul zilei.

Intensificari locale si temporare ale vantului vor fi si in restul teritoriului, cu viteze in general de 45...55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificarile de vant se mentin in zona inalta de munte, iar in estul si sud-estul tarii vor fi rafale de peste 65...70 km/h.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

Vremea va fi racoroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi mai mult senin, exceptand orele dupa-amiezii si ale serii cand vor fi unele innorari si posibil ploi slabe de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari in a doua parte a zilei, cand la rafala se vor atinge viteze in general de 40...50 km/h. Temperatura maxima va fi de 25...26 de grade, iar cea minima de 11...14 grade. Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentele informat.

Surse foto: digi24.ro, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea