Social

#avertizare meteo #inundatii #cod galben inundatii

Avertizare meteo: Cod galben de inundatii in 10 judete

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, marti seara, o avertizare cod galben de inundatii valabila in intervalul miercuri, ora 14.00 – joi, ora 16.00.

Avertizarea vizeaza mai multe rauri din zece judete aflate in nordul, centrul, estul si sud- vestul Romaniei: Maramures, Satu Mare, Caras-Severin, Harghita, Covasna, Brasov, Vrancea, Neamt, Bacau si Vaslui.

Sunt asteptate "scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si pe rauri necadastrate dar si cresteri de debite si niveluri pe rauri".

Se instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Oltul superior si mijlociu si cursurile superioare ale Buzaului, Putnei, Trotusului si Barladului.

Tot marti, meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuna. Avertizare este valabila de miercuri la pranz pana joi dimineata, in aproape toata tara, cu exceptia judetelor Bihor, Salaj, Timis, Arad si Satu Mare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea