Social

#vegetatie #accidente rutiere #avertizare infotrafic #incendii de vegetatie

Avertizare Infotrafic pentru soferii care circula in zonele cu incendii de vegetatie

Centru Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a emis o avertizare adresata soferilor care circula pe drumurile aflate in apropierea zonelor in care au izbucnit incendii de vegetatie .

In conditiile in care fumul patrunde pe partea carosabila, reduce vizibilitatea si poate cauza accidente rutiere grave, participantii la trafic sunt rugati sa semnaleze prezenta incendiilor la numarul de urgenta 112.

"Conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu intre in perdelele de fum , pentru ca riscul unor coliziuni in lant este extrem de ridicat. In cazul autostrazilor, autovehiculele trebuie oprite pe benzile de circulatie, in ordinea sosirii, punand in functiune luminile de avarie . Banda de urgenta trebuie lasata libera, aceasta fiind destinata autovehiculelor de interventie", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Politiei Romane.

"Pe celelalte drumuri, oprirea se va face in afara partii carosabile, iar atunci cand nu este posibil, cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punand in functiune luminile de avarie, in mod succesiv, in ordinea opririi", informeaza acelasi comunicat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea