Social

# atentionare vreme severa # vreme severa #romania

Avertizare de vreme severa! Temperaturi de -18 grade in Romania

Vremea rece continua sa le dea de furca romanilor. Meteorologii au anuntat temperaturi de -18 grade Celsius pentru Romania.

 

Noaptea de miercuri spre joi va fi cea mai geroasa, inregistrandu-se temeperaturi de -18 grade Celsius. 

"In partea de est si de SE a teritoriului, unde nu se asociaza cu ninsori. Este doar vant care aplifica, in zonele respective, senzatia de rece. La noapte, temperaturile minime vor caracteriza o vreme geroasa in NE teritoriului, in celelalte regiuni temperaturile vor fi negative.

Miercuri spre joi, zona va fi geroasa in multe zone din tara, cam in toata jumatatea nordica si local in partea de sud. Vor fi -10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei, poate chiar in Maramures, acolo unde este mai frig, de obicei, se pot inregistra minime in jurul a -18 grade.", a spus, intr-o interventie la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Alina Serban.

Si pe site-ul ANM este anuntata vreme deosebit de rece pentru urmatoarele zile. Potrivit datelor prezentate, vremea continua sa se raceasca, cele mai mici temperaturi inregistrandu-se joi. Cele mai afectate zone sunt cele din nord-vest si centru, unde temepraturile maxime nu vor atinge 0 grade Celsius.

“Vremea va deveni deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata, la inceput in nord-vest si centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) in cea mai mare parte a tarii, astfel ca valorile minime se vor situa, in general, intre -18 si -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vantul va mai avea intensificari in estul si sud-estul teritoriului, cu viteze la rafala, in general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, in noaptea de marti spre miercuri (11/12 ianuarie) si pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar in diminuare si restrangere ca arie.”, se arata pe site-ul ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea