Social

#avertizare de vreme rea # alerta meteo #vijelii #cod galben #vreme rea #vant puternic #romania

Avertizare de vreme rea pentru urmatoarele zile! Romania, afectata de vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de vreme rea pentru urmatoarele zile. O mare din tara va fi afectata de intensificari ale vantului si vijelii in urmatorul interval. 19 dintre judete se afla sub avertizare de tip cod galben.

 

In intervalul 13 ianuarie – 15 ianuarie, ora 20:00 intreaga tara este fectate de intensificari ale vantului, anunta ANM.

 

"In intervalul mentionat, vantul se va intensifica treptat, la inceput in zona de munte, iar din dimineata zilei de vineri (14 ianuarie) local si in estul, sudul si centrul tarii. Vor fi rafale cu viteze in general de 45...55 km/h, mai mari in zona montana inalta si in Moldova.

Pe arii restranse, mai ales in noaptea de vineri spre sambata (14/15 ianuarie) se va forma polei in nord, centru si nord-est.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vijelii

In intervalul 13 ianuarie, ora 18:00 – 15 ianuarie, ora 20:00, 19 judete din tara se afla sub atentionare de tip cod galben de intensificari sustinute ale vantului.

„In intervalul mentionat, in Carpatii Orientali si Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 90…110 km/h si zapada va fi spulberata.

Incepand din dimineata zilei de vineri (14 ianuarie) vantul se va intensifica si in jumatatea nordica a Moldovei unde vitezele vor depasi 55...65 km/h.

Din dupa-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura vantul va sufla tare, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va fi foarte redusa.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea