Social

#avertizare meteorologi #iarna grea #meteorologi #iarna

Avertizare de la meteorologi! Ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 50 de ani

Meteorologii au facut un anunt socant! Anul acesta vom avea parte de o iarna extrem de grea si friguroasa. Se estimeaza ca va fi cea mai geroasa din ultimii 50 de ani.

Iarna va fi extrem de geroasa in toata, conform previziunilor mai multor agentii meteorologice occidentale, care nu exclud ca iarna care vine sa fie cea mai grea de la inceputul secolului XX.

Iarna a inceput deja sa-si faca simtita prezenta in partea de nord a Europei unde au avut loc caderi masive de zapada ce au generat zilele trecute probleme in trafic in Norvegia.

"Nu exista nicio indoiala ca incalzirea pe care am vazut-o in anii 1980 si 1990 a incetat deja", a declarat in acest sens profesorul Anastasios Tsonis, de la Universitatea din Wisconsin.

De asemenea, meteorologii britanici avertizeaza ca iarna se va cu temperaturi sub zero grade inca din luna octombrie.

Expertii spun ca se va repeta cea mai groaznica iarna din ultimii 50 de ani, iar temperaturile vor ajunge pana la -21 de grade Celsius.

De asemenea, fizicienii care au participat la conferinta American Astronomical Society au ajuns la concluzia ca activitatea solara este mult mai scazuta decat s-a anticipat si exista posibilitatea ca perioada urmatoare sa fie marcata de cele mai cumplite ierni pe care le-a experimentat omenirea de-a lungul timpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea