Social

#avertizare meteo # temperaturi caniculare # avertizare de canicula #canicula

Avertizare de canicula! Temperaturi de pana la 37 de grade

Au mai ramas doar cateva zile pana la finalul verii, insa canicula nu inceteaza sa ne faca probleme. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de canicula valabila pana pe 30 august.

 

Cod galben de canicula

In intervalul 29 - 30 august, numeroase judete din Romania, in special din sudul si estul tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula. Un val de caldura se va abate asupra regiunilor mentionate, unde va stationa timp de doua zile.

“Luni (29 august) si marti (30 august) valul de caldura va persista in regiunile sudice si estice. Local va fi canicula, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 32 si 37 de grade.

In regiunile sud-estice disconfortul termic se va mentine ridicat si pe parcursul zilei de miercuri, 31 august.”, avertizeaza ANM.

Canicula si in Capitala

Bucuresiul nu este ferit de canicula in perioada 29-30 august.

“Valul de caldura va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime de 16...19 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ploi si vijelii

Daca o parte din tara se confrunta cu canicula, vestul si centrul tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. ANM a emis o avertizare de tip cod galben, valabila in intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00.

“In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, vestul Olteniei, in cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, in Carpatii Occidentali, in nordul Carpatilor Orientali si local in Carpatii Meridionali. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat pe tot parcursul saptamanii.”, aertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea