Social

Avertizare cod galben privind inundatiile in tara

Romanii, din nou speriati de ape. Meteorologii au emis astazi o avertizare cod galben privind posibilitatea de se produce inundatii in mai multe zone ale tarii, pentru ziua 15 aprilie, intre orele 0.00-22.00. De asemenea, hidrologii au atentionat ca in intervalul 15 – 16.04.2008 se vor produce cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

In urmatoarele doua zile meteorologii si hidrologii asteapta cresteri ale nivelurilor apelor, cauzate de ploile care cad in aceasta perioada. Avertizarile specialistilor vizeaza zona deluroasa a Munteniei si a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, acolo und cantitatile de apa pot ajunge pana la 45-50 de litri pe metrul patrat.

In Capitala si in zonele din jur, in noaptea de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, apa venita prin ploaie va ajunge pana la 25–30 l/mp. In plus, in Carpatii Orientali si Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, ploaia se poate transforma chiar si in ninsoare.

Avertizarea cod galben emisa de hidrologi precizeaza ca in intervalul 15.04.2008 ora 03:00 – 16.04.2008 ora 18:00 se vor produce scurgeri importante pe versanti , torenti , paraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice: Olt (curs superior si afluenti curs inferior), Vedea, Teleorman, Arges, Dambovita, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova si Suceava.

Astfel, cotele de atentie ar putea fi depasite pe raurile mentionate situate in judetele: Suceava, Harghita, Neamt, Brasov, Covasna, Vrancea, Bacau, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Teleorman si Giurgiu. Aceste atentionari vizeaza masuri pe care trebuie sa le ia autoritatile locale pentru a preveni aparitia unor probleme cauzate de inundatii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea