Social

#avertizare ANM #anm #cod portocaliu #vreme rea #intensificari ale vantului

AVERTIZARE ANM: Cod portocaliu de vreme rea in Romania

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de vreme rea valabila pana pe 27 martie. In perioada mentionata, in aproape jumatate din tara se vor inregistra intensificari ale vantului, iar in unele zone zapada va fi puternic spulberata.

Cod portocaliu de vreme rea

In perioada 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00, zona montana a judetelor Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara si Gorj se afla sub cod portocaiul de vreme rea. Fenomenele vizate includ  intensificari sustinute ale vantului.

“In zona montana a judetelor Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara si Gorj vor fi rafale ale vantului de 80-110 km/h, iar zapada va fi puternic spulberata.”, avertizeaza ANM.

Cod galben de vreme rea

In intervalul 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00, in zona montana se emite o avertizare de cod galben de intensificari ale vantului.

“In zona montana, temporar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de 70...90 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii, mai ales la altitudini mari.”, anunta ANM pe pagina oficiala.

In intervalul 26 martie, ora 10:00 – 26 martie, ora 18:00, in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei si zona litoralului se anunta intensificari ale vantului

“Pe parcursul zilei de joi (26 martie) in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei si pe litoral rafalele vantului vor atinge temporar 55... 70 km/h.”, se arata in atentionarea ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea