Social

# eficienta vaccinuri # avertismentul care sperie lumea # avertisment oms #coronavirus #oms

Avertismentul OMS, care sperie lumea: “In viitor, am putea avea o "constelatie de mutatii" ale coronavirusului”

Maria Van Kerkhove, epidemiolog in cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a declarat ca, in viitor, omenirea ar putea sa se confrunte cu "o constelatie de mutatii" ale coronavirusului. Potrivit epidemiologului, mutatiile ar putea duce la o scadere importanta asupra eficientei vaccinurilor. 

 

Epidemiologul subliniaza ca, desi vaccinurile anti-Covid arata semne ale unei eficiente reduse impotriva variantei Delta, acestea inca sunt eficiente in prevenirea unei forme severe a bolii si in prevenirea deceselor. 

"Vestea buna este ca pana acum (n.r. – vaccinurile) functioneaza inca impotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment cand vom avea o constelatie de mutatii in care vaccinurile isi vor pierde eficienta, de asta vrem sa prevenim infectiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie... sa luam masuri sa prevenim", a declarat Maria Van Kerkhove, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea