Social

#valul cinci # radu tincu #avertisment #romania

Avertismentul medicului Radu Tincu. Cand va debuta si al cincilea val covid in Romania

Medicul Radu Tincu sustine ca pandemia nu se va termina in curand in Romania. In cadrul unui interviu recent, doctorul a explicat ca tara noastra se va confrunta si cu un al cincilea val de covid.

 

„S-a discutat iarasi foarte mult de catre cei care contesta vaccinarea si care doresc o imunizare colectiva. Da, dar daca vrem o imunizare colectiva prin boala, trebuie sa ne asumam si mortii. Ne amintim, 1918 a insemnat 50 de milioane de oameni care au murit de gripa spaniola. Nu cred ca in 2021 trebuie sa repetam aceeasi istorie, din cel putin doua perspective. In primul rand, ca avem suficienta stiinta si tehnologie sa obtinem vaccinuri si sa obtinem tratamente mult mai eficient ca acum 100 de ani. Deci, pana la urma, in momentul in care cineva sustine ca ar trebui sa ne imbolnavim cu totii ca sa obtinem imunitate, imi pare rau, dar este o gandire retrograda care ne duce inapoi in 1918. Va trebui sa gasim alte alternative decat sa ne imbolnavim si sa murim pe capete.”, a declarat Radu Tincu, in cadrul emisiunii amintite mai sus.

Mai exact, medicul este de parere ca valul cinci al pandemiei va fi determinat de aparitia unei noi mutatii. Tulpina Delta a aparut in India, unde rata de vaccinare a fost foarte mica, de aceea medicul nu exclude varianta ca si in Romania sa apara o noua varianta de covid.

„Fie aparitia unei mutatii care va genera un nou val de imbolnaviri. Si daca ne uitam, din nou apropo de vaccinare, unde au aparut mutatiile? In tarile nevaccinate! Mutatia indiana a aparut intr-o tara care nu se vaccina si care promova un anumit medicament la colt de strada. (…) Poate veni si din Romania pentru ca, la o asemenea rata de transmitere chiar si la nivel local pot sa apara mutatii. Una din greseli, care a fost identificata de OMS, a fost faptul ca peste 80% din vaccinuri au fost folosite in doar 20 de tari, ceea ce a aratat un acces la vaccinare discrepant si discretionar. Populatia bogata a lumii a crezut ca, daca se va vaccina in totalitate va scapa de pandemie, fara sa-si dea seama ca, din tarile sarace, mutatiile vor veni peste noi. (…) Cred ca trebuie regandita strategia de distributie a vaccinurilor si acestea trebuie distribuite in mod uniform sau sa se creasca capacitatea de productie, astfel incat sa nu mai permitem aparitia de noi focare.”, a mai declarat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea