Social

# cazuri coronavirus #avertisment medici #medici

Avertismentul medicilor: “Vom depasi 20.000 de cazuri in decembrie”

Medicii trag semnale de alarma! Radu Tincu, medic primar la ATI Floreasca, avertizeaza ca in lipsa unor masuri suplimentare, in luna decembrie ne putem astepta la peste 20.000 de cazuri zilnice.

“Din pacate, situatia devine din ce in ce mai ingrijoratoare. Daca discutam de acele masuri care au fost instituite, haideti sa luam exemplul Bucurestiului. S-au instituit acum 14 zile anumite masuri, erau undeva la 700 de noi cazuri in fiecare zi in Bucuresti, astazi sunt 1.514. Rata de incidenta a crescut de la 3 la 4,14 astazi si, cu toti acesti indici pe masa, Departamentul pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bucuresti decide sa prelungeasca aceeleasi masuri care au dus la dublarea numarului de pacienti in 14 zile si la o crestere a incidentei de la 3 la 4,14.

Din punctul meu de vedere, in acest moment, pandemia este pierduta de sub control. Se va ajunge la depasirea capacitatii sanitare si se va institui acea medicina de dezastre care a fost vehiculata de catre unele autoritati, insa ne asumam sa instituim medicina de dezastre in contextul in care nu am epuizat toate masurile sanitare care se pot implementa. Se refuza vehement implementarea de masuri restrictive, insa vestea proasta este ca sistemul sanitar va fi depasit, vestea proasta este ca, in acest ritm, nu vom ajunge pe 6 decembrie, oricat de mult si-ar dori clasa politica acest lucru, iar, din pacate, cand ne vom trezi la realitate, situatia va fi incontrolabila. 

Din pacate, nu va continua in acest ritm. Daca ne uitam din punct de vedere epidemiologic, nu va fi o crestere constanta si progresiva, va fi o crestere accelerata. Trebuie sa ne gandim la un singur lucru: 3.000 de oameni intr-o comunitate transmit cu o anumita viteza virusul, 8.000 de oameni intr-o comunitate vor transmite intr-un mod accelerat. Cu cat numarul de cazuri va creste, cu atat viteza de accelerare a transmiterii intracomunitare va creste. 

Deci, cel mai probabil, daca nu vom lua niciun fel de masuri, in decembrie vom depasi cu lejeritate 20 - 25.000 de cazuri pe zi, ceea ce va pune in genunchi sistemul sanitar”, a avertizat medicul Radu Tincu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea