Social

# pacienti tineri # tineri afaceristi #ati #semnal de alarma # medic ambulatoriu

Avertismentul medicilor: pacienti aparent sanatosi, ajung la ATI deoarece virusul le distruge plamanii

Medicii romani trag un semnal de alarma. Acestia vad cum tot mai multi pacienti tineri si sanatosi ajung la ATI deoarece noul coronavirus le distruge plamanii, desi initial nu aveau alte simptome.

 

Din ce in ce mai multe persoane infectate cu noul coronavirus, cu varsta sub 40 de ani, intra in sectia de Terapie Intensiva. Asta desi nu sufera de alte boli. Virusul le distruge insa plamanii care nu mai fac fata sa lupte cu noul tip de virus.

Acest fenomen este ingrijorator, iar la inceputul pandemiei nu exista. Ajungeau la ATI doar persoane varstnice care suferau de diabet zaharat, boli cardiovasculare, obezitate sau boli pulmonare.

"Au inceput sa intre in sectia de Terapie Intensiva si pacienti tineri, sub 40 de ani. Desi nu sufera de alte comorbiditati, virusul le ataca extrem de tare plamanii, motiv pentru care au nevoie de ingrijire in ATI. Sunt astfel de cazuri la Iasi, dar nu numai. Din ceea ce stiu de la medicii din sectia de Terapie Intensiva din alte orase, si la ei sunt internati tineri. Am discutat la Botosani, unde un pacient de 42 de ani a intrat in aceasta sectie desi nu suferea de alte comorbiditati. La Suceava este un caz similar, unde un pacient de 38 de ani a fost transferat in ATI dupa ce starea lui s-a agravat in timp ce era internat in spital", spune dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea