Social

# florin citu #plata pensii #avertisment #pensii

Avertismentul lui Florin Citu. Statul nu va mai putea plati pensiile in 15 ani

Florin Citu, fostul premier al Romaniei, vine cu un avertisment dur. Oficialul a atras atentia ca sistemtul de plati pentru pensii este aproape colaps, iar peste 15 ani statul nu va mai putea plati pensiile romanilor.

 

Presedintele PNL reaminteste Guvernului ca ceasul ticaie. In maximum 1 an, reforma pensiilor trebuie sa fie implementata.

„Presiunea pe sistemul de pensii, in 15 ani de acum incolo, deci in 2035 cand vor iesi la pensie cei ca mine, este foarte mare si exista o probabilitate foarte mare ca sistemul de pensii sa intre in colaps”, a spus Florin Citu, sambata.

„Provocari pe termen lung sunt reformele structurale, reforma sistemului de pensii. Solutia liberala este de a sustine pensiile bazate pe contributivitate. Dar o alta provocare este aceea de a crea un sistem de pensii sustenabil. Pentru ca presiunea pe sistemul de pensii in 15 ani de acum incolo, in 2035, este foarte mare si exista o probabilitate foarte mare ca sistemul de pensii sa intre atunci in colaps. Trebuie sa pregatim de acum acest sistem de pensii”, a declarat Florin Citu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea