Social

# persoane nevaccinate # rafila #covid # alexandru rafila #avertisment #boala

Avertismentul lui Alexandru Rafila: “este putin probabil ca persoanele nevaccinate sa nu contracteze boala”

Profesorul Alexandru Rafila avertizeaza asupra faptului ca persoanele nevaccinate sunt predispuse la infectia cu tulpina Delta in perioada urmatoare.

 

Avand in vedere contagiozitatea ridicata a tulpinii care circula in prezent in Romania, si care se transmite de trei ori mai repede decat varianta initiala a virusului, persoanele nevaccinate sunt cele mai expuse riscului de infectie.

“Totusi, cifrele pe care le avem la indemana sunt de la Institutul de Sanatate Publica din Romania sau din alte tari si demonstreaza ceva foarte clar: tarile care au acoperire mare vaccinala, chiar daca au cazuri multe, nu au internari in spitale si nu au decese decat in proportie foarte mica. De fapt, asta e diferenta intre noi si ei si asta trebuie sa intelegem, ce se va intampla in perioada urmatoare.

In perioada urmatoare este putin probabil ca persoanele nevaccinate sa nu contracteze boala. E foarte greu sa nu contractezi boala, pentru ca aceasta tulpina e de trei ori mai transmisibila decat tulpina originala si asta e intr-adevar o problema foarte mare, iar aglomeratiile, in lipsa masurilor de protectie – masca si distantare - nu fac altceva decat sa favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila, pentru un post TV.

Mai mult, medicul a mentionat ca in timpul verii a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, ceea ce a dus la scaderea ratei de vaccinare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea