Social

#avertisment ONU #criza alimentara #criza mondiala #alimentatie #onu

Avertisment ONU: Pandemia va duce la o criza alimentara mondiala

ONU avertizeaza ca pandemia de coronavirus ar putea duce la o criza alimentara mondiala, din cauza inchiderii intreprinderilor la nivel mondial, ducand la o aprovizionare dificila a lanturilor alimentare si la insecuritate.

“Rafturile supermarketurilor raman aprovizionate deocamdata”, a declarat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) intr-un raport lansat la sfarsitul lunii trecute. „Dar o criza pandemica prelungita ar putea pune rapid presiune pe lanturile de aprovizionare cu alimente, afectand reteaua complexa de interactiuni care implica fermieri, contributii agricole, fabrici de procesare, transport maritim, comercianti si multe altele”.

Problema nu este insa lipsa de alimente ci masurile drastice impuse de tari ca raspuns la virus: inchiderea frontierelor, restrictiile de circulatie si intreruperile din industria de transport si aviatie au ingreunat continuarea productiei si transportului de produse alimentare la nivel international - plasand tarile cu putine surse de alimente la risc ridicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea