Social

# masuri de relaxare # coronavirus OMS # avertisment oms #coronavirus #oms

Avertisment OMS! Riscam sa revenim la izolare

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) avertizeaza ca reducerea restrictiilor de distantarea sociala poate duce la revenirea masurilor de izolare.

Seful OMS insista ca relaxarea sa se faca gradual, sa se acorde atentie riscului cazurilor importate, sistemul sanitar sa se pregateasca pentru un posibil nou val epidemic.

Riscul revenirii la un numar mare de cazuri exista "mai ales daca tarile nu reusesc sa gestioneze cu mare atentie tranzitia si nu fac acest lucru printr-o abordare in etape", estimeaza Tedros Ghebreyesus, potrivit digi24.ro.

OMS insista ca masurile de relaxare sa fie luate treptat si sa se observe indeaproape evolutia cazurilor. Numarul noilor cazuri de infectare trebuie sa fie tinut sub control, in timpul masurilor de relaxare, iar sistemul sanitar trebuie sa fie pregatit sa poata face fata tranzitiei. De asemenea, pentru a fi minimizat riscul de relansare a epidemiei, toate tarile sunt sfatuite de OMS sa ia masuri de preventive in scoli, dar si la locurile de munca, iar populatia sa fie bine informata asupra masurilor de protectie adoptate.

Directorul general al OMS a insistat ca nu pot fi excluse viitoare valuri epidemice de coronavirus. Acesta sustine insa ca acest lucru trebuie sa raspandeasca panica si ca sistemul medical sa fie pregatit sa faca fata viitoarelor valuri. "Daca am invatat ceva din aceasta criza este ca investind acum (in sanatate) vom putea sa salvam vieti mai tarziu", a concluzionat Tedros Ghebreyesus.    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea