Social

# transmitere coronavirus # avertisment oms #coronavirus #oms

Avertisment OMS: persoanele tinere asimptomatice sau cu simptome usoare raspandesc usor virusul

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) avertizeaza ca persoanele tinere care sunt asimptomatice sau au simptome usoare ale bolii, raspandesc usor virusul.

 

Potrivit OMS, in urma studierii modului de raspandire a noului coronavirus in regiunea Asia-Pacific, a rezultat ca raspandirea birusului se face de catre persoanele tinere, cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani care sunt asimptometice sau prezinta forme usoare ale bolii ce pot fi confundate usor cu o banala raceala.

Aceste persoane, fara sa stie ca sunt infectate transmit foarte usor virusul altor persoane, sustine Takeshi Kasai, directorul regional al OMS.

„Acest lucru creste riscul raspandirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la varstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc in zone urbane dens populate si in cele rurale izolate”, a declarat Takeshi Kasai in cadrul unei conferinte de presa online, potrivit stirileprotv.ro.

„Trebuie sa ne dublam eforturile pentru a opri virusul sa ajunga in comunitatile vulnerabile”, a adaugat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea