Social

# avertisment oms #coronavirus #oms #pandemie coronavirus

Avertisment OMS: numarul de infectari si decese va creste in urmatoare perioada

OMS trage un semnal de alarma. Vom ajunge intr-un timp foarte scurt la peste un milion de infectari si peste 50.000 de decese. Anuntul a fost facut in timpul unei conferinte de presa de directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

In timpul unei conferinte de presa, ce a avur loc miercuri seara, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat ca numarul de cazuri de coronavirus va creste semnificativ in urmatoarea perioada.

„Intram in a patra luna de la izbucnirea pandemiei de coronavirus si sunt foarte ingrijorat de raspandirea globala a infectiei. Numarul creste rapid. In ultimele cinci saptamani am vazut cresterea exponentiala a numarului de noi cazuri, ajungand in aproape fiecare tara. Numarul de decese a crescut de peste doua ori in ultima saptamana. In zilele urmatoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate si la 50.000 de decese”, a declarat directorul OMS, potrivit realitatea.net.

Acesta a facu, totodata un apel catre guverne sa se asigure ca persoanele saraci si vulnerabile, sa primeasca apa si mancare.

„Am facut un apel la guverne sa ia masuri sociale, pentru a se asigura ca cei mai vulnerabili au apa si cele necesare traiului de fiecare zi. [...] Rolul liderilor politici si religiosi este foarte important in aceasta perioada. Sunt vremuri in care avem nevoie de solidaritate. Trebuie sa fim uniti pentru a lupta impotriva acestui virus necunoscut”, a mai spus seful OMS, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea