Social

# coronvirus #pandemie coronavirus # avertisment oms #avertisment #oms

Avertisment dur al OMS: "Acest virus ne va insoti mult timp"

Coronavirusul a facut deja, la nivel mondial, peste 2.646.500 de victime si a dus la decesul a peste 184.300 de oameni. Desi planeta se confrunta de cateva luni cu acest virus, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu are vesti bune pentru populatie.

"Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va insoti mult timp. Majoritatea tarilor se afla inca in primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme in cadrul pandemiei, incep sa observe o resurgenta a cazurilor", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus in cadrul unei conferinte de presa virtuale, de la sediul agentiei ONU din Geneva.

''Multe din epidemiile in Europa de Vest par sa fie stabile sau in scadere'', dar ''constatam tendinte ascendente ingrijoratoare in Africa, America Centrala si de Sud si in Europa de Est'', a afirmat directorul OMS.

''Unul dintre cele mai mari pericole cu care ne confruntam astazi este indulgenta'' in fata pandemiei, a adaugat el, subliniind ca ''primele elemente indica faptul ca cea mai mare parte a populatiei lumii ramane susceptibila'' de a fi infectata cu noul coronavirus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea