Social

# cumparare carne de porc # avertisment anpc #carne de porc #anpc

Avertisment ANPC - la ce trebuie sa fii atent cand cumperi carne de porc

Au mai ramas cateva zile pana la Craciun, iar romanii au inceput deja cumparaturile pentru sarbatori. Printre acestea se numara carnea de porc, care este nelipsita de pe mesele romanilor.

 

Pentru a beneficia de preturi mai mici, multi romani se inghesuie deja sa cumpere carne si preparate din porc, pe care le depoziteaza apoi la congelator. Asta deoarece stiu deja ca preparatele si carnea din porc se scumpesc tot mai mult pe masura ce se apropie Craciunul.

Cu toate acestea, ANPC avertizeaza asupra cumpararii carnii de porc. Romanii trebuie sa fie atenti de unde cumpara carnea si preparatele din carne, pentru a evita problemele de santate.

Asta cu atat mai mult cu cat pe internet exista multe anunturi de vanzare de porci care provin din surse neautorizate. Autoritatile anunta ca exista un risc major de imbolnavire la care romanii se expun cand cumpara carne fara sa stie de unde provine. Acelasi lucru este valabil si in cazul carnurilor vandute in targuri sau tarabe stradale.

"Trebuie sa se asigure ca locurile din care cumpara sunt autorizate, respecta conditiile de comercializare si mai ales trebuie sa fie foarte atenti la conditiile de depozitare.

Recomandam si subliniem obligativitatea consumatorilor de a respecta exigentele transmise de catre mai multe autoritati. Pentru ca odata deranjat comertul stradal sau din locuri cel putin din conditii discutabile, cu siguranta isi asuma un risc foarte mare, dar isi asuma si pentru membrii familiei. La targurile, asa zise, de Craciun, produsele din porc erau tinute in tonete.

I-am informat pe colegii mei din zonele respective, cu siguranta valoarea temperaturilor de la foarte mici noaptea, la plus 12 grade, cateodata, in aceasta perioada, nu sunt conditii conforme de depozitare", a declarat Horia Constantinescu, presedinte ANPC, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea