Social

#alerta de vreme rea #cod galben de ploi #cod portocaliu de ploi #ninsori #vreme rea

Avertisment ANM: Cod portocaliu si galben de ploi si ninsori! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe atentionari de vreme rea, de tip cod galben si portocaliu de ploi si ninsori. Vremea va fi deosebit de rece in urmatoarea perioada si sunt asteptate precipitatii abundente. Iata cum va fi vremea in tara si in Capitala.

 

COD GALBEN de ploi si ninsori

In intervalul 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate ploi insemnate cantitativ, si ninsori in zonele montane.

“In intervalul mentionat, in Oltenia, Muntenia, local in sudul Banatului si in Dobrogea, precum si in Carpatii Meridionali si de Curbura va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse si se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi 25...35 l/mp si pe arii restranse 35...40 l/mp.

In regiunile sudice temporar vantul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h.

In a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) si in noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ploi abundente

In intervalul 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00 sunt vizate ploi insemnate semnificativ, care vor afecta cea mai mare parte a sudului tarii, inclusiv Bucurestiul.

“In judetele Teleorman, Olt, Giurgiu, Calarasi, Dolj, Ilfov si municipiul Bucuresti si in special in jumatatea sudica a judetelor Arges, Dambovita, Valcea si Gorj va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa in general de 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

“In Bucuresti vremea va fi inchisa si deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua si se vor acumula cantitati de apa in general de 35...45 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari indeosebi pe parcursul zilelor de vineri si sambata (15 si 16 octombrie), cand se vor atinge viteze de 45...55 km/h. Vor fi maxime in jurul a 10 grade si minime de 7...9 grade.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea