Social

# cum sa dormi mai bine #teste somn

Avantajele somnului indelungat. S-a descoperit de ce e bine sa dormi mult

O echipa formata din cercetatori germani si britanici a descoperit faptul ca somnul indelungat ne face mai destepti. Dormitul reprezinta cheia de invatare, scrie dailymail.co.uk, care citeaza studiul.

Testele realizate pe un grup de 216 bebelusi de pana intr-un an au aratat ca acestia erau incapabili sa isi aminteasca noile cunostinte invatate pe parcursul unei zile daca nu dormeau cel putin 30 de minute dupa dobandirea informatiilor. In medie, 50% dintre actiunile invatate au putut fi repetate daca bebelusii au avut parte de un somn substantial dupa dobandirea acelor cunostinte noi.

Cercetatorii sustin, astfel, ca cea mai buna perioada pentru dobandirea unor notiuni noi este intervalul de dinainte de somn. Ei sugereaza si importanta lecturii inainte de a merge la culcare.

Somnul nu este important insa doar in primii ani de viata, ci si la celelalte varste, mai arata studiul citat. Si studii anterioare au aratat faptul ca adultii care dorm suficient au o memorie mai buna, dar si reusesc sa ia mai usor decizii privind situatiile intampinate.

Foto: elephantjournal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea