Social

#masini secondhand #masina

Avantajele si dezavantajele achizitionarii unor masini second hand Germania

Cei mai multi dintre cei care se gandesc sa cumpere o masina pornesc de la ideea achizitionarii unei masini second hand. Piata de masini second hand Germania este inca una foarte puternica in Romania, iar fara echivoc, principalul motiv este cel al pretului. Este totusi important sa treceti in revista cateva avantaje si dezavantaje care sa va ajute sa va decideti daca veti achizitiona o masina folosita sau una noua.

 

Avantajele si dezavantajele unor masini second hand Germania

Astfel, asa am mai amintit, cel mai mare avantaj este cel al pretului. La fel ca in multe alte cazuri in care se doreste vanzarea unui obiect ce a fost utilizat chiar si pentru un scurt timp, si in cazul masinilor pretul scade considerabil. Mai mult decat atat, aveti ocazia sa cumparati o masina care a fost pastrata intr-o stare foarte buna. Pe piata auto a masinilor aduse din Germania aveti sansa de a gasi automobile aproape noi.

Putini dintre straini obisnuiesc sa uzeze o masina si, in plus, ei se bucura, in cele mai multe situatii, de o infrastructura rutiera mult mai buna decat in Romania. Vandute la putin timp de la cumparare de primul proprietar, exista sansa sa gasiti masini cu un an de fabrucatie destul de recent si la un pret ajuns la aproape jumatate din cel initial. Aceasta este, deci, o ocazie foarte buna pentru achizitionarea unei masini. Trebuie doar sa mai acordati atentie catorva aspecte detaliate, pentru a nu va trezi cu probleme ascunse.

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca puteti folosi masina second hand imediat. De multe ori, in cazul masinor noi, clientul este nevoit sa astepte chiar si cateva luni pana sa ajunga masina la el pentru a o putea folosi. In cazul masinilor second hand, apelati la dealerii care le aduc spre vanzare din Germania, pentru a putea alege modelul dorit pe care dupa ce l-ati verificat il puteti folosi, fara niciun risc.

Al patrulea avantaj este acela al pieselor de schimb. Este foarte important sa alegeti masini ale caror piese, atunci cand va fi nevoie, pot fi gasite la importatori auto, foarte usor. In acelasi timp, sa nu fie piese foarte scumpe si sa nu fiti nevoiti sa le comandati din alte tari pentru a plati sume foarte mari pe transport sau sa aveti alte surprize neplacute in momentul in care primiti coletul. Este important sa le puteti vedea inainte de a le achizitiona.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca in cazul in care va ganditi ca peste cativa ani sa schimbati masina, veti putea recupera o parte a investitiei, si asta pentru ca pretul unei masini second hand nu va scadea sub pragul minim.

Printre dezavantaje putem aminti, in primul rand, faptul ca masina nu va mai beneficia de garantie. Va puteti indrepta atentia spre masini iesite din garantie caci, pana la urma, nu veti avea nicio garantie ca nu pot aparea probleme dar, pe cat posibil, fiti atenti la ce achizitionati, pentru a evita un alt dezavantaj pe care acest tip de masini il pot avea, si anume acela al defectelor ascunse. Desigur ca oricat de atenti ati fi, este aprope imposibil sa le sesizati si mai mult ca sigur vor exista elemente ce va vor scapa. Este posibil ca masina sa ascunda unele defectiuni, pe care sa nu le observati si de care va veti da seama cel mai probabil la un drum mai lung.

Un alt aspect la care trebuie sa acordati atentie este numarul de kilometri realizati cu masina pe care doriti sa o achizitionati. Fiti atenti la istoricul ei, incercati sa aflati daca a fost implicata in accidente sau ce reparatii serioase i-au fost facute de-a lungul timpului.

Pentru a putea afla aceste lucruri, trebuie sa duceti masina intr-o reprezentanta auto. Pusa la aparatele speciale, veti putea afla care sunt kilometri reali dar si informatii multiple despre reparatii facute de-a lungul timpului. In cazul reparatiilor, vorbim de cele efectuate in reprezentante auto, caci daca au fost facute in alte locatii, si mai ales neautorizate, va fi imposibil sa aflati. Acordati atentie la posibilele semne de uzura ale volanului sau scaunului soferului, pentru ca acestea vor putea spune despre cat de mult a fost folosita masina.

Parcul auto potrivit pentru dorintele voastre

Daca sunteti in cautarea unei masini ca sa va vina in sprijin in activitatile pe care le desfasurati zilnic, tineti cont de aceste aspecte inainte de a decide daca veti cumpara o masina noua sau una second hand. Cautati site-urile de specialitate unde sunt vandute masini second, cum este si autogeist.ro, pentru a gasi masina potrivita. Autogeist va pune la dispozitie aici un parc auto cu peste 100 de masini de performanta si auto-utilizate, astfel incat veti putea alege masina care sa corespunda nevoilor si preferintelor dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea