Social

Autoritatile se balbaie in povestea batausilor de la Timpuri Noi

Nici Jandarmeria, nici Politia nu pot justifica interventia dura impotriva militantilor anti-NATO din hala de la societatea Flaros.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative ( MIRA ), Cristian David, a cerut sambata un raport al evenimentelor de la fabrica Timpuri Noi, in urma carora mai multi tineri care inchiriasera o hala au fost batuti de fortele de ordine.

Zece tineri, romani si straini, vor depune plangeri penale la Parchet, prin intermediul unui avocat de la Centrul de Resurse Juridice, impotriva jandarmilor care i-au batut. Trei dintre ei sunt raniti grav .

Pana acum, oficial, jandarmii si politistii n-au oferit o explicatie si au dat doar informatii contradictorii. Una este cea privitoare la existenta bannerelor anti-NATO, despre care politistii spun ca existau, iar jandarmii, ca nu le-au vazut. O alta balba este data de acuzele pentru violenta folosita in momentul patrunderii in hala.

Sefii Politiei arata cu degetul catre jandarmi, in timp ce acestia sustin ca au intervenit in mod corect. Seful Jandarmeriei, generalul Costica Silion, ne-a oferit doua explicatii la cateva secunde distanta. Prima oara ne-a raspuns ferm: „Sunt convins ca oamenii mei au actionat corect“, iar apoi a revenit si a spus ca „se face o ancheta si se va stabili adevarul“.

Dupa scuzele prezentate sambata, ministrul David a declarat duminica pentru cotidianul.ro ca se va pronunta dupa terminarea anchetei MIRA: „S-au strans deja cateva rapoarte, dar de aceasta analiza se ocupa secretarul de stat Anghel Andreescu“, a mai explicat David.

APADOR-CH este cel de-al doilea ONG care le acorda consultanta tinerilor si care lucreaza la un raport cu privire la modul de interventie a fortelor de ordine.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea