Social

Autoritatile cipriote elene si turce au deschis un punct de trecere simbolic din Nicosia

Un punct de trecere inchis de 45 de ani a fost deschis astazi in centrul Nicosiei, ultima capitala divizata din lume, marcand o etapa simbolica in eforturile de reunificare a Ciprului.

Responsabilii primariilor cipriote greaca si turca au asistat la ceremonia de deschidere a noului punct de trecere in zona- tampon din Nicosia, administrata de ONU, care separa nordul de sudul capitalei.

Intr-o ceremonie discreta , la care au participat reprezentantii ONU, consilierii liderilor ciprioti grec si turc si oficiali locali, o fasie de drum de 80 de metri, inchisa timp de aproape jumatate de secol, a fost declarata deschisa pentru pietoni.

In martie 2007, autoritatile cipriote elene au demolat zidul care separa cele doua sectoare de nord si de sud pentru a-l inlocui cu un gard, la doi ani dupa distrugerea unui zid similar in sectorul turc.

Barierele de pe strada Ledra au fost primele construite in Nicosia dupa violentele intercomunitare din 1963. Acestea au dus, un an mai tarziu, la interventia ONU, ale carei forte sunt desfasurate in continuare in Cipru.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea