Social

#inundatii #apa #ploi #cod rosu

Autoritatile au inceput evacuarea locuitorilor unui cartier din Roman, dupa ce s-a rupt un dig

Viitura de pe Siret ameninta municipiul Roman si provoaca panica printre localnici. Autoritatile au inceput evacuarea oamenilor din cartierul Nicolae Balcescu, dupa ce digul de protectie de la Mircesti s-a rupt.
La Roman a inceput evacuarea locuitorilor din cartierul Nicolae Balcescu, cartier amenintat in urmatoarele ore de o noua viitura pe Siret.

Autoritatile au improvizat din saci de nisip un dig in zona, insa nu se stie in ce masura va reusi el sa faca fata debitului crescut al Siretului.

''De cateva zile am inceput sa lucram la o suprainaltare din saci de nisip, pe care i-am intarit la baza cu balastru. Apoi am venit si am construit un al doilea dig, de fapt un hidrobaraj ca sa asigure o rezistenta mai mare, dar e greu sa rezisti in fata fortei apelor. Probabil in perioada urmatoare Siretul se va duce catre 1900-2000 de metri cubi pe secunda'', a declarat primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu.

Autoritatile vor evacua in cartierul Nicolae Balcescu 418 de locuinte si 1.250 de persoane, pentru care sunt pregatite deja locatii improvizate in scoli si sali de sport. A fost trimis deja cazarmament spre aceste locatii, iar animalele vor fi duse in vechiul obor al orasului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea