Social

#ilfov #transport #ratb #linii preorasenesti

Autobuzele RATB vor circula din nou in Ilfov, pe 51 de trasee preorasenesti

Bucurestenii si locuitorii din Ilfov vor avea la dispozitie 51 de linii preorasenesti de autobuze, care vor acoperi, ca traseu, intreg judetul, iar pretul unei calatorii va fi, in functie de distanta, de 1,5 sau 2,5 lei.

Hotararea a fost aprobata, marti, de consilierii generali ai Capitalei, informeaza Newsin. "Autobuzele vor incepe sa circule de miercuri pe 32 de linii, iar pe restul, esalonat, in saptamanile urmatoare", a precizat presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu.

Pentru fiecare dintre linii, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va pune la dispozitie unul, doua sau trei autobuze, in functie de necesitati. Pretul unui bilet va fi de 1,5 lei si, respectiv, 2,5 lei pentru traseele mai lungi de 20 de kilometri. Abonamentul lunar pe o linie va costa 35 lei.

Diferenta dintre costul real si pretul biletului sau al abonamentului va fi acoperita, in proportie de 76%, de Consiliul Judetean Ilfov, restul banilor fiind platiti de municipalitatea bucuresteana, potrivit potrivit protocolului semnat de municipalitate si edilii din Ilfov.

In cazul in care o linie se va dovedi nerentabila, inregistrand un numar mic de platitori de bilete si abonamente, RATB va putea suspenda linia respectiva. Pentru a obliga cetatenii sa nu calatoreasca fraudulos, Politia Comunitara Ilfov va avea drept de control pe raza judetului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea