Social

#eticheta nutri-score #nutri-score #auchan #eticheta

Auchan, primul retailer care introduce eticheta Nutri-Score pe produsele romanesti marca proprie

Ce reprezinta eticheta Nutri-Score si de ce este aceasta importanta in achizitia alimentelor

In prezent, aproximativ 150 de articole din oferta Auchan contin sistemul de etichetare Nutri-Score, o treime dintre acestea fiind produse de origine locala. Pana la finalul acestui an, compania si-a propus adaugarea logo-ului Nutri-Score pe ambalajele majoritatii produselor marca proprie create in Romania, respectiv o gama formata din peste 400 de articole.

In continuarea misiunii sale de specialist alimentar si din dorinta de a oferi clientilor o vizibilitate completa asupra produselor alimentare pe care doresc sa le achizitioneze, Auchan este primul retailer din Romania care marcheaza produsele marca proprie create local cu logo-ul Nutri-Score, oferind astfel o transparenta totala asupra informatiei nutritionale a unui produs.

Ce reprezinta Nutri-Score?

Nutri-Score este un sistem de etichetare care informeaza consumatorii cu privire la compozitia produselor alimentare, incurajandu-i astfel sa ia o decizie mai responsabila tinand cont de caracteristicile nutritionale ale unui produs. Marcajul Nutri-Score, utilizat in mod voluntar de catre Auchan, este un logo aplicat pe ambalajul produselor, care contine 5 litere de la A la E, iar pe fiecare produs litera aferenta este evidentiata.

Marcajul de la A la E nu masoara daca un produs este mai mult sau mai putin sanatos, ci ofera fiecarui client posibilitatea de a face alegerile potrivite pentru el insusi. Avantajul acestui simbol este ca el ofera consumatorului posibilitatea de a alege anumite alimente in mod responsabil. Un produs alimentar, cum ar fi de exemplu o cutie de cereale, poate fi clasat cu A, B, C sau D in functie de reteta.

„Ne continuam misiunea de a incuraja o alimentatie mai sanatoasa si un consum mai responsabil, iar implementarea etichetarii Nutri-Score reprezinta o noua actiune importanta in acest sens. Menita sa informeze si sa educe consumatorul cu privire la produsele pe care alege sa le puna in cos, eticheta Nutri-Score este si o metoda rapida de a face alegeri mai potrivite pentru o dieta echilibrata”, a declarat Tiberiu Danetiu, Director Marketing Auchan Retail Romania.

Pentru mentinerea unei alimentatii variate si echilibrate, sistemul Nutri-Score recomanda selectarea alimentelor marcate cu literele A si B si consumul cu o frecventa mai redusa si in cantitati mai mici pentru alimentele marcate cu literele D si E. De asemenea, alimentele cu Nutri-Score A sau B nu sunt neaparat mai scumpe.

Sistemul de etichetare Nutri-Score a fost creat in 2016, in Franta, cu scopul de a oferi informatii nutritionale clare, vizibile si usor de inteles pentru toti consumatorii. La nivelul grupului Auchan, sistemul este utilizat inca din 2017 in tari precum Franta, Luxemburg, Portugalia, Spania si urmeaza a fi extins anul acesta si in Polonia. Auchan Romania a inceput procesul de afisare a logo-ului Nutri-Score pe produsele romanesti marca proprie din decembrie 2020, avand deja la raft, de 2 ani, alimente marca proprie cu aceasta eticheta, create in alte tari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea