Social

#mama #cele mai vechi cuvinte #cuvinte comune

Au fost descoperite cele mai vechi cuvinte din lume. Iata care sunt acestea

Cercetatorii britanici au facut recent un studiu pentru a afla care sunt cele mai vechi cuvinte din lume. Acestia au descoperit ca printre ele se numara cuvintele mama, vierme si scuipat si ca sunt in total 23. Oamenii de stiinta cred, de asemenea, ca aceste cuvinte sunt vechi de aproximativ 15.000 de ani.

Toate aceste cuvinte vechi au fost culese intr-un nou document, denumit PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), iar cercetatorii spun ca ele provin din sapte familii de limbi din Europa si Asia.

Printre acestea se regasesc eu, tu, nu, noi, ca, a face, cine, aceasta, ce, barbat, voi, vechi, mana, a auzi, foc, negru, a trage, coaja/scoarta, a pluti, cenusa, vierme, a scuipa si mama.

Mark Pagel, unul dintre cercetatorii studiului de la University of Reading's School of Biological Sciences, a declarat ca au fost studiate 200 de cuvinte comune in toate limbile europene si asiatice. Astfel au stabilit care dintre acestea suna asemanator si le-au comparat semnificatiile in diverse limbi.

"Rezultatele noastre arata o fidelitate remarcabila in transmiterea unor cuvinte si ofera o justificare pentru cautarea unor caracteristici ale limbajului care ar putea fi pastrate pe deschideri mari de timp si geografie", a declarat echipa de cercetatori.


Sursa foto:adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea