INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Au fost afisate rezultatele testelor nationale

S-au afisat, ieri, rezultatele partiale la testele nationale. Tot ieri, dupa afisarea listelor cu notele obtinute la probele de concurs, elevii nemultumiti au putut depune contestatii . Pe baza notelor obtinute la teste se va face repartizarea, in data de 13 iulie, a celor aproape 200.000 de absolventi in licee si scolile de arte si meserii . Rezultatele finale vor fi afisate in data de 28 iunie, data pana la care vor fi solutionate contestatiile. In urma contestatiei, nota se poate schimba doar daca se constata o diferenta de 0,50 puncte in plus sau in minus, informeaza NewsIn. Exista si cazuri speciale, la note intre 4,50-4,99 si nota 9,50, unde nota finala va fi cea obtinuta dupa rezolvarea contestatiei, chiar daca diferenta e mai mica de 0,50 de puncte. Elevii care au obtinut o nota mai mica de cinci la una dintre probe sunt considerati respinsi si pot relua testele nationale abia in 2008. Elevilor care promoveaza testele nationale li se elibereaza un certificat, care sa ateste promovarea acestora. Celor care nu promoveaza li se elibereaza, la cerere, copia dupa foaia matricola. Testele nationale se organizeaza anual, intr-o singura sesiune. Pentru sustinerea acestora, in acest an s-au inscris 228.429 elevi, repartizati in 970 centre de examen, iar lucrarile acestora au fost corectate in 192 centre de evaluare, potrivit datelor Ministerului Educatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea