Social

#cirese piete # pret cirese #romania #cirese

Au aparut ciresele in piete! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru un kilogram. Preturile sunt exorbitante

Au aparut ciresele in pietele din Romania, insa preturile acestora sunt exorbitante. Multi se multumesc doar cu privitul, deoarece nu isi pot permite sa dea atatia bani.

 

Desi am tercut de jumatatea lunii mai, cand trebuia sa apara ciresele timpurii, in Romania sunt comercializate doar cirese din import. Asta si din cauza vremii deosebit de reci care nu a permis inca coacerea cireselor timpurii.

Prin urmare, pana la aparitia cireselor romanesti pe piata, doritorii trebuie sa mai astepte sau sa achite sume mari de bani pentru a-si satisface placerea.

Un kilogram ajunge la 80 de lei. In unele piete pot trece chiar de 100 de lei. Prin urmare. Doar persoanele cu venituri peste medie isi pot permite sa se delecteze cu aceste fructe, care sunt considerate la inceput de sezon un produs de lux.

Comerciantii declara ca nu pot scadea pretul cireselor, deoarece la randul lor le cumpara la un pret foarte mare. Acestia dau aproximativ 50 de lei kilogram, iar la acest pret se adauga costul de tranport. Din aceasta cauza un kilogram de cirese ajunge sa coste si 80 de lei, sau chiar mai mult.

In Romania exista aproximativ 1.000 de hectare cu ciresi. Iarna prelungita din acest an a intarziat coacerea lor si deocamdata comerciantii le importa din Grecia, Turcia si Spania.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea