Social

#vant puternic #vremea #viscol #cod portocaliu #anm # avertizare de vant

Atentionari de la meteorologi: "viscol periculos"!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de vant puternic si ninsori, valabila de miercuri dimineata pana joi la pranz. Cod galben de ninsori va fi in zona Olteniei si cod portocaliu pentru judetele din sud-estul tarii.

"Cu probabilitate foarte mare, in zona Olteniei va fi cod galben si, din pacate, cu probabilitate foarte mare, judetele din sud-est care au fost in cod portocaliu vor intra din nou in cod portocaliu. In cursul zilei de miercuri, mai multe judete din sud-est vor fi in cod portocaliu si seara si vor ramane in cod portocaliu joi toate judetele care au fost, de exemplu, pana la ora 17", a declarat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

Ion Sandu a atentionat, de asemenea, ca in aceste zone, miercuri si miercuri noapte va fi viscol foarte puternic.

Meteorologii atentioneaza ca viscolul ce se va abate miercuri, incepand cu ora 06.00, peste Romania va fi unul destul de puternic si este cauzat de un ciclon.

"Cu siguranta vorbim despre un viscol periculos, pentru ca sunt intrunite toate ingredientele unor caderi foarte abundente de zapada si intensificari ale vantului. Si ce aceasta data, cele mai afectate zone ale tarii sunt cele de sud si de sud-est.

In noaptea de miercuri spre joi, ninsorile de vor restrange catre jumatatea de est a tarii, cu mentiunea ca vantul va continua sa viscoleasca in judetele din sud-estul tarii", spune Gabriela Bancila, meteorolog ANM.

Vineri dimineata, temperaturile vor cobori chiar sub pragul de ger, pana la - 17 grade si posibil chiar mai scazute. Bucurestenii vor avea parte in dimineata zilei de vineri de -15 grade.
 

Sursa foto: rfi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea