Social

#minivacanta 1 Mai # dureri spate #1 mai litoral

Atentionare de la medici de 1 Mai. "Apa si nisipul rece pot provoca..."

Distractia de 1 Mai se poate sfarsi la spital pentru cei ce au ales sa-si petreaca weekendul pe litoral. Medicii atrag atentia ca apa si nisipul rece pot provoca dureri severe ale spatelui.

"Statisticile arata ca aproximativ 85 la suta din populatia României are dureri de spate, iar o mare parte dintre cei afectati sunt tineri de pâna la 35 de ani, adica exact acea categorie care are in plan sa-si petreaca mini-vacanta de 1 Mai la mare. Multe din afectiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzatia de rece si, cum marea este mult sub temperatura de vara in aceasta perioada, o joaca la mal, in picioarele goale, sau, mai rau, o baie in toata regula pot agrava problemele de sanatate", a declarat pentru Mediafax medicul Ion Manea.

Conform specialistului, indiferent daca au dureri musculare sau probleme osteoarticulare, cei care vor merge la mare in aceasta saptamâna e bine sa evite intrarea in apa si perioadele lungi petrecute pe nisipul rece si umed. Mai mult, este bine ca doamnele sa poarte haine care sa le acopere complet spatele, mai ales daca petrec mai mult timp pe plaja.

"Toate concertele din aceasta perioada au loc in aer liber si, cum serile sunt inca foarte racoroase, obiceiul de a purta bluze scurte sau foarte subtiri nu va face decât sa accentueze bolile coloanei. Atrag atentia ca printre afectiunile agravate de frig se numara: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago si cifoza", a precizat medicul.

Sursa foto: myrtlebeachtours.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea