Social

#autoturisme #ridicare masini #proiect de lege #soferi #primarie #masini #lege

Atentie soferi! Masinile vor fi ridicate de primarie daca...

Soferii au noi motive de ingrijorare. Un nou proiect de lege prevede ridicarea masinilor de pe domeniul public ce au inspectia tehnica expirata, precum si a masinilor care nu au asigurare sau texele si impozitele achitate, la doar doua luni dupa ce au fost gasite, fiind considerate abandonate. In prezent termenul de ridicare al acestor autovehicule era de un an de la data gasirii acestora.

 

Mai mult, parlamentarii propun ca termenul pentru recuperarea masinii sa se reduca de la 10 la 5 zile, de la data primirii somnatiei emise de primarie. In cazul in care proprietarul nu se prezinta pentru ridicarea masinii aceasta va trece in proprietatea primariei.

Noul proiect de lege urmeaza sa fie dezbatut in Parlament in aceasta toamna, potrivit profit.ro.

"In marile orase, intalnim adesea depozitate pe domeniul public rulote si remorci, perioade lungi de timp de 6 luni - 1 an, perioade in care aceste vehicule nu sunt utilizate de proprietari potrivit destinatiei. Mentinerea termenului de un an duce la prelungirea duratei in care domeniul public primeste o alta destinatie decat cea legala. Acceptarea unei solutii contrare ar conduce la concluzia ca aceste terenuri (chiar daca sunt locuri de parcare de sau parcari publice gratuite), destinate circulatiei publice si stationarii vehiculelor functionale, sa se transforme intr-un spatiu in care persoane private, invocand diferite situatii individuale, sa depoziteze bunuri proprietate privata, cu afectarea dreptului de proprietate a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, ceea ce este inadmisibil", este scris in noul proiect de lege.

Astfel, noul proiect de lege extinge si categoria autovehiculelor considerate abandonate. In aceasta categorie intra toate vehiculele parcate pe domeniul public al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si cele neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie sau cele pentru care proprietarul nu a achitat taxele si impozitele prevazute de lege, scrie capital.ro.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea