Social

#efecte canicula #avertizare canicula #prognoza meteo #alcoolemie #soferi #canicula

Atentie soferi! Canicula are aceleasi efecte la volan ca si alcoolul!

Efectele caniculei se resimt puternic in cazul soferilor, iar in caz de temperaturi extrem de ridicate acestora li se recomanda chiar sa nu urce la volan, avertizeaza specialistii din industria auto. 

Angel Suarez, inginer la Seat, unul dintre greii industriei auto, sustine ca efectele resimtite de organism atunci cand se afla intr-o masina supraincalzita sunt asemanatoarea betiei, prin urmare soferul se pune in pericol atat pe el, cat si pe ceilalti participanti la trafic. ,,Când temperatura în habitaclul unei mașini este de 35 de grade, timpul de reacție al conducătorului auto este cu 20% mai lent decât la 25 de grade. Acest risc echivalează cu conducerea mașinii cu o alcoolemie de 0,5 grame pe litru de sânge'', a explicat acesta pentru lepoint.fr.

Astfel, daca masina nu are aer conditionat, este de preferat sa nu va urcati la volan in mijlocul zilei, iar cand o faceti, sa va hidratati foarte des. Chiar si cei care au aer conditionat sunt panditi de efectele negative ale caniculei. Astfel, ei pot face bronsita sau resimti dureri in gat. Este recomandat ca temperatura din masina sa fie cu maximum 5 grade Celsius sub cea de afara, mai ales cand se fac opriri dese. 

Pe drumurile mai lungi, fără pauze dese, temperatura poate fi mai scăzută, dar fără ca aerul să fie resimțit ca rece. ,,Un aer condiționat bine reglat este cel despre care întrebi, după o jumătate de oră, dacă funcționează sau nu'', spune Suarez. El îi mai sfătuiește pe conducătorii auto să evite să regleze temperatura sub 21 de grade, acest lucru făcând să crească sensibil consumul de carburant, mai scrie publicatia franceza citata de realitatea.net.

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea