Social

#cancer servetele #servetele cancerigene #servetele umede pentru bebelusi #nou-nascuti #servetele umede

Protectia Consumatorilor: Servetelele pentru bebelusi, cancerigene

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania trage un semnal de alarma in legatura cu folosirea servetelelor umede pentru bebelusi. Potrivit specialistilor, aceste produse contin numeroase substante chimice ce pot afecta pielea sensibila a nou-nascutilor.

Majoritatea servetelelor umede destinate igienei bebelusilor contin alcool, parabeni, ftalati, fenoxietanol, propilen glicol, glicerina, polietilen glicol, coloranti, alergeni, sapun, parfum, substante ce pot fi periculoase pentru copii.

In mod special, explica presedintele APC, dr Costel Stanciu, de evitat sunt parfumurile, in a caror compozitie intra alte 200 de substante chimice. El atrage totodata atentia ca aceste parfumuri pot cauza migrene, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta sau voma.

Medicul Costel Stanciu le recomanda parintilor sa renunte la folosirea acestor produse si sa foloseasca in locul lor tifonul si infuzia de musetel.

Sursa foto: hknbc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea