Social

# alimentatie copii #pubertate precoce #fast-food #copii #probleme de sanatate

Atentie la alimentatia copiilor! Iata ce probleme de sanatate pot intampina

Alerta pentru parintii din Romania. Mancarea nesanatoasa consumata de cei mici poate declansa pubertatea mult mai devreme, sustin medicii pediatri din tara noastra. Pubertatea precoce este deja un fenomen care afecteaza sute de copii, iar specialistii considera ca aceasta problema poate influenta viata micutului.

Pubertatea precoce incepe sa ii afecteze pe cei mici inca din primii ani de viata, marindu-le masa corporala si ridicand primele probleme de pilozitate inca de la vasta de 5-6 ani. 600 de copii au fost diagnosticati cu pubertate precoce in ultimii ani, de doua ori mai multi decat in urma cu doua decenii.

Manifestarea pubertatii precoce pare sa fie in stransa legatura cu stilul alimentar al celor mici, mancarea de tip fast food stimuland productia de hormoni in organism, inclusiv hormoni sexuali. Psihologii au observat ca majoritatea copiilor afectati de pubertatea precoce prezinta probleme de comportament pe durata adolescentei si a tineretii, iar aceste probleme pot persista pana la varste inaintate.

Sursa foto: plenilunia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea